Bulgaria - България
HOTELS - Хотели
ФОТОЛОВ
БРАНЕ НА ГЪБИ
РИБОЛОВ
КОННА ЕЗДА
ПРЕХОДИ В ПЛАНИНАТА
СКИ
ЗАНАЯТИ
ФОЛКЛОР
ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ
СПОРТ
ИНФОРМАЦИЯ
Многофункционалната спортна зала на град Самоков - АРЕНА САМОКОВ, е разположена в централната част на града и е на 10 минути пеша от КЪЩА ЗА ГОСТИ ЗОДИАК. Залата е построена през 2007 година и влезе в експлоатация на 08.03.2008 г. Тя е пригодена за 26 вида спорт, сред които баскетбол, волейбол, хандбал, футбол на малки врати, спортна гимнастика, художествена гимнастика, борба, бокс, джудо, бойни спортове, вдигане на тежести, спортни танци, аеробика и др.
Основната зала е с капацитет 2000 седящи места, с възможност за още 300 допълнителни места, плюс ВИП ложа с 46 места.
Игралното поле е с размери 42 м дължина, 25 ширина и 18 м височина и е предназначено за състезания по: баскетбол, волейбол, бокс, борба, джудо, вдигане на тежести и други
Тренировъчната зала е с размери 30 м дължина, 18 м ширина, 8 м височина и допълнителни две полета с ширина от по 4,5 метра.
Зала за аеробика с големина 10/8 метра и със специално подово покритие.
Зала за модерни танци и балет с размери 10/10 метра.
Тренировъчна зала с размери 10/10 метра.
Зала за пресконференции с 40 седящи места.
ВИП зала за 20 човека.
АРЕНА САМОКОВ разполага още с: 8 съблекални за по 20 човека, 2 съдийски стаи,  медицински център с манипулационна и зона за допинг проби, 12 методични кабинета с възможност за ползване, фитнес зала с 2 сауни, джакузи, контрастен душ и масажно помещение, витаминозен бар към фитнеса
   "АРЕНА САМОКОВ" е оборудвана с автоматична електронна противопожарна и озвучителна система. Съоръжението разполага с 8 тоалетни, 2 гардероба и 2 барчета в фоайетата. 186 парко места пък са на разположение на гостите на залата.
    За  доброто функциониране на залата са монтирани телефонна централа с 36 поста, интернет, товарен асансьор, два пътнически и един асансьор за инвалиди, и всичко необходимо за телевизионни предавания.
В залата се провеждат редица значими национални и международни прояви: европейски баскетболни квалификации за жени, финален турнир на Балканската баскетболна лига, републикански финали по баскетбол за подрастващи, европейски квалификации по хандбал, международен турнир по спортна акробатика. В залата гостуваха Лили Иванова, формацията на Нешка Робева, ансамбъл "Българе" и др.
В зала "Самоков" се провеждат международни състезания по волейбол, хандбал, самбо, борба, мини футбол, бадминтон и др. http://www.samokov.bg/sporntna%20zala.html /
www.samokov.bg
www.samokov.bg
www.samokov.bg
www.samokov.bg
Copyright © 2003, 2017 Family hotel Zodiac, All rights reserved.
Хотели Самоков

СПОРТНА ЗАЛА АРЕНА САМОКОВ

Hotels Samokov Borovets
Туризъм
Hotels Samokov - EN
Отели Самоков - RU
BG