Bulgaria - България
HOTELS - Хотели
Заради непрекъснатия интерес на иманяри към хълма Свети Спас, над село Белчин и опитите за унищожаване на исторически паметници в района, през 2007 г. се дава начало на археологическите проучвания на местността.

Крепостта е разположена на природна тераса, под самия връх на хълма Свети Спас. За няколкото археологически сезона се установиха функциите на крепостта - крепостта е била укрепено селище. Благодарение на извършените проучвания, бяха изготвени документи по установяване  на кулите, портата и крепостните стени, сградите, намиращи се около и залепени за стената на крепостта. Бяха проучени и документирани археологически разкопки на различни културни пластове от някогашния живот на населението на древната крепост.

Крепостта Цари Мали град е избрана за чудо номер едно за 2013 година. На специална церемония, бе обявено първото място на Цари мали град в националната кампания "Чудесата на България" от госпожа Славка Бозукова, главен редактор на вестник Стандарт.

Реставрираната римска крепост, Цари мали град , която се намира край село Белчин, спечели класирането от електронния вот на кампанията и остана на върха след последвалото гласуване с SMS-и. www.bgchudesa.com

Нашият семеен хотел в Самоков е удобен за настаняване на евтини цени, на туристи решили да посетят Цари Мали Град Хотел Зодиак е изходен пункт и за Седемте рилски Езера, Мусала и  Мальовица.

Вижте повече тук >>>
ЦАРИ МАЛИ ГРАД - Римска крепост
ЦАРИ МАЛИ ГРАД - Свети Спас
ЦАРИ МАЛИ ГРАД
ЦАРИ МАЛИ ГРАД - музей
ЦАРИ МАЛИ ГРАД - Крепостна стена
Исторически паметници
ЦАРИ МАЛИ ГРАД - исторически обект
ЦАРИ МАЛИ ГРАД - църква
Телефон: 0886 614 814
carimaligrad@yahoo.com
с. Белчин, Община Самоков
Веселин Хаджиангелов
ЦАРИ МАЛИ ГРАД
ЦАРИ МАЛИ ГРАД - археологически обект
Copyright © 2003, 2020 Family hotel Zodiac, All rights reserved.

ЦАРИ МАЛИ ГРАД

ДРЕВНАТА КРЕПОСТ ЦАРИ МАЛИ ГРАД

Цари Мали Град контакти

Цари Мали Град рабoтно време

От Вторник до Петък
от 09:00 до 16:30 часа

Събота и Неделя
от 09:00 до 17:00 часа


www.carimaligrad.com
BG  /  RU  / EN
Самоков Боровец