Bulgaria - България
ИНФОРМАЦИЯ
HOTELS - Хотели
езеро Бъбрека
Седемте езера
хижа Рилски езера
След закуска се отправяме от хотела към Национален парк Рила. Днес целта ни ще е да качим Седемте рилски езера.
Рилските езера са група от езера с ледников произход и са се превърнали в най-предпочитаните за туризъм в България, езера. Те са и обект № 29(б) от Стоте национални туристически обекта.
С превоз стигаме до хижа Пионерска където има удобен паркинг, на който оставяме автобуса. От долна станция се качваме на двуседалковия лифт за Седемте езера и след 20 минути вече сме  на 2150 м надморска височина и достигаме до хижа Рилски езера, където докато пием ароматен билков чай се наслаждаваме на невероятната гледка. Оттук започва и нашата обиколка  по рилските езера. Езерата стъпаловидно разположени във вдлъбнатини от 2100 до 2500 метра н.в. се оттичат от едно в друго с малки поточета. От хижа Рилски езера тръгваме наляво и нагоре по сухия рид, за да стигнем до първото от нашата обиколка езеро Бъбрека с 2282 метра н.в. Бъбрека е по височина третото езеро, и има най-отвесните брегове, по големина е второто след Близнака, след Окото е по дълбочина и в най-дълбокото достига 28 метра. Езерото Бъбрека е на разклона  на пътеките за хижа Скакавица, маршрутите за  хижите Рилски езера и Седемте езера. От Бъбрека се насочваме нагоре към двете най-високи езера Окото на 2440 м и Сълзата на 2535м.
Окото с дълбочината си  от 37.5 м е най-дълбокото езеро у нас. След езеро Окото се отправяме и към Сълзата, най-високото езеро, което заради чистите почти прозрачни води, като сълза е получило името си. След Сълзата се отправяме обратно надолу и от разклона преди Бъбрека, вдясно към четвъртото езеро в нашата обиколка, Близнака на 2243 м. То е с най-голяма площ - 91 декара. Петото езеро покрай което минаваме е Трилистника на 2216 м. н.в. с форма наподобяваща листо. Рибното езеро е най-плиткото езеро и е шестото в нашата обиколка. Така неусетно стигаме до старата хижа Седемте езера, където правим обяд със сухия пакет, който си носим от хотела и пием от ароматния билков чай на хижарите. След заслужената почивка сме на последното, най-долното от езерата - Долното езеро на 2095 м. н.в. От него започва началото си река Джерма. В това езеро се стича водата от другите шест езера. Това е и последното от Седемте езера в нашата обиколка. След като сме запечатали впечатленията си и на многобройните снимки, които ще останат да ни напомнят за този незабравим ден и за величието на Рила, продължаваме нагоре към горна станция на лифта с който се връщаме на хижа Пионерска.
Там ни чака автобуса с който 7 часа след потеглянето за Седемте рилски езера хотел Зодиак е последната ни цел, за този изпълнен с незабравими преживявания ден.
НАШИ ГОСТИ - АВГУСТ
Ето и най-амбициозните туристи, които изкачиха Рилските езера.
Първи ден - Неприятно време, мъгливо и дъждовно.
Гъстата мъгла пречи на видимостта и въпреки че Бъбрека е достигнат, остава невидян ... и най разумното решение е завръщане в хотела. Не бива да подценяваме планината и да надценяваме възможностите си! Правилното решение е да се предприеме втори опит, но на следващия ден.
Втори ден - Слънчев усмихнат ден и гледка до безкрай. Сега вече планината е благосклонна и позволява да се достигнат и седемте рилски езера. Всичко е заснето в сърцата и на лентата. Всички са щастливи! А, ние сме благодарни за невероятните снимки и споделените емоции. Благодарим, че ни избрахте за вашата почивка и бяхте наши гости в семейния ни хотел! Ако някой ден отново решите да се докоснете до вдъхновяващата сила на Планината, ние сме тук и Ви очакваме! Винаги сте добре дошли при нас! Ако решите да се качите на седемте рилски езера хотел Зодиак е на Ваше разположение!
НАШИ ГОСТИ - СЕПТЕМВРИ
Студено и мъгливо време, но на лицата на всички  са грейнали усмивки! Има за какво! Рилските езера са покорени!
хотел Зодиак
лифт за Седемте езера
Седемте рилски езера
седемте рилски езера хотели
Copyright © 2003, 2017 Family hotel Zodiac, All rights reserved.

СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА

За изкачване на Седемте рилски езера хотел Зодиак е на Ваше разположение!

Хотели Самоков
Hotels Samokov Borovets
Туризъм
Hotels Samokov - EN
Отели Самоков - RU
BG
седемте рилски езера хотел