Bulgaria - България
HOTELS - Хотели
ЦАРИ МАЛИ ГРАД
Село Белчин, намиращо се близо до Самоков, до скоро се славеше с минералните си извори. Последните няколко години за него се заговори и стана известно с възстановената древна крепост Цари мали град.

В продължение на хиляди години Хълмът Св. Спас криеше историята на Крепостта закриляла нашите предци от чуждите набези.
В продължение на вековете под слоеве забрава се криели късчета история, за да дочакат този ден в който ние наследниците на хората живели по тези места да се докоснем до тях и  да ги съхраним за идващите след нас поколения.  Цари мали град се извисява гордо на хълма за да ни напомня, че без да пазим историята си, не можем да имаме бъдеще.

Древната крепост е започнала съществуването си при управата на император Валент - 364 до 378 година.

Хълма Свети Спас е идеалната възможност, крепостта да служи и за наблюдение на околностите и за защита от неприятелски набези.
Изграденото поселище е възникнало на това място заради изворите от минерална вода, залежите на руда в района, и най вече във връзка с кръстосването на два важни древни пътя.

Ние самоковци сме горди, че успешно опазваме историята и културата си завещана от нашите предци, и ги вплитаме в нашето ежедневие и туристически бизнес.

Цари мали град се намира само на 12 км от град Самоков и настаняването в нашия хотел Зодиак е идеален вариант за вашата почивка в Самоков, защото можете да съчетаете с посещение на няколкото музеи и църкви в гдада, посещение на занаятчийски работилници. Ако разполагате с повече време Ви препоръчваме да покорите връховете Мусала и Мальовица и да се качите на Седемте рилски езера.
ЦАРИ МАЛИ ГРАД - археологически обект
Исторически паметници
Copyright © 2003, 2020 Family hotel Zodiac, All rights reserved.

ЦАРИ МАЛИ ГРАД

Цари Мали град - чудо номер едно за 2013 г.

BG  /  RU  / EN
Самоков Боровец