FOTOHUNTING
GATHER MUSHROOMS
FISHING
HORSEBACK
ROUTES
SKI
CRAFTSMANSHIP
FOLKLORE
BICYCLE
SPORTS AND RECREATION
INFORMATION
Конна база Буч - http://www.horse-riding-bg.com/bg/
Контакти за записване за езда:
* ВАСИЛ СТОЙЧЕВ           тел.: +359 887 524 822
e-mail: horse_riding@abv.bg , https://www.facebook.com/vasil.Butch
* ОГНЯН СТОЙЧЕВ          тел.: +359 887 660 119
e-mail: horse_riding@abv.bg , https://www.facebook.com/ognian.butch

Родът Буч – повелителите на конете
March 27, 2013   Slide, Бит и традиции   No comments
Откак се помни, родът Буч от Самоков е свързан с конете и конния спорт. Огнян и Петър Стойчеви – Буч превръщат конната езда в една от най-атрактивните страни на туристическия бизнес. Преди 30 години Огнян създава школа Буч, позната в много страни по света. Любители на ездата от Европа, Азия, Австралия пазят в спомените си хубостите на България, разкрили се пред очите им от гърба на коня. Изживяването е толкова запленяващо, че контактите на голяма част от тях с школата  продължават и до днес.

За братята Буч обаче работата с конете не е само бизнес. Тя е провидение. Връзката на всички от рода Буч с коня е дълбока, мистична и непреходна. Тази любов към красивото, силно и мъдро животно е преминала през хилядолетията, когато целият живот на българина е преминавал на кон и е закодирана в гените на душите им. Днес родът Буч са разпознаваеми като „повелителите на конете”. За тях всеки кон е много обичан и много специален. Като в притчата за добрия пастир:” Добрият пастир живота си дава за овцете. Който е наемник, а не овчар, и не е стопанин на овцете, вижда вълка, че иде, и като оставя овцете, бяга; и вълкът ги разграбва и разпръсва. Той бяга защото е наемник, и не го е грижа за овцете. Аз съм добрият пастир, и познавам Моите, и Моите Мене познават.” – евангелие от Йоан 10:1. В тази любов и отдаденост е разковничето на успеха на школата Буч. В стъпките на Огнян влиза и синът му Васил. Васил Огнянов Стойчев – Буч надгражда към традицията вдъхновението и творческия импулс на младостта. Обучението в конна езда умело се съчетава с радостта от туризма. Школата предлага туристически маршрути по южното ни черноморие, в планините Рила и Странджа. Езда сред изобилие на див свят, чисти реки и великолепни водопади, обширни гори, безкрайни сочни пасища, красиви планински езера, кристално свеж въздух и искрящо синьо небе. Планинските преходи са изпитание и задоволство от покорените върхове, а единението с коня променя завинаги душата на ездача. В галоп или равен, разходката по морския бряг с искрящите пръски под копитата на коня, с вятъра в косите и безпределната синя шир до където погледа стига носи усещане за абсолютна свобода. И по двата маршрута туристите се наслаждават на красиви природни картини; на традиционното българско гостоприемство, съчетано с вкусни, домашно приготвени ястия и напитки. Школата има и програма изцяло насочена към децата. Всички коне са с известно родословие, расови, интелигентни и добре обучени. Те  са специално тренирани за общуване с децата. Годините са убедили треньорите, че малчуганите са най-запалените почитатели на конната езда. Урок, който остава у тях за цял живот. Гостите на конна база Буч получават не само ездитни умения. Те се запознават с богатото ни историческо минало, с нашите природни резервати, с лековитите ни извори, докосват се до автентичния ни фолклор, включващ характерни местни песни, танци и древни обреди. Конна школа Буч е едно възхитително присъствие в българския туризъм, спечелила десетки хиляди приятели на страната ни – посланици на богатата и многолика българска природа, на топлото, неподправено гостоприемство, на уникалната ни култура и традиции.
ПЕШЕХОДНИ И КОННИ ПРЕХОДИ
НЕВЕРОЯТНА ГЛЕДКА
НЕВЕРОЯТНА ГЛЕДКА
ZODIAC Guest House -SAMOKOV; Bulgaria;
Samokov 8 km away from Borovets; 29  Rilska Malina Str.
GPS : 42.334295 N 23.54766 E
zodiak@abv.bg; www.zodiac-bg.com
Mtel: +359 878 510021
Vivacom: +359 878 512169, +359 722 65423
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Запазваме си правото да поискаме депозит за Вашата резервация. При анулиране или изменение по-късно или в случай на непристигане, това плащане не се възстановява.
МОЖЕТЕ ДА ПОТВЪРДИТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ С ПЛАЩАНЕ НА:
Юробанк България АД (Пощенска банка)
IBAN: BG18BPBI79481060577001; SWIFT BIC: BPBIBGSF
---------------------------------------------------------------------
На място в хотела можете да плащате с кредитна или дебитна карта.
At the hotel you can pay by credit or debit card.


Mtel:
0878 510021
Vivacom:
0878512169
zodiak@abv.bg
НА КОН В РИЛА
Horses in Rila Slideshow: Emilia’s trip from Sofia, Bulgaria to Samokov was created by TripAdvisor. See another Samokov slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.
English (UK)
Български
Програми на ТАНГРА
WEB CAMS
Borovets  Musala  Samokov


  Специални оферти за групи - отстъпки до 25%! Свържете се с нас на 0878 510021!